Астън Вила вкара 4 гола на Уест Хям и е на 2 точки от първото място в английската Висша лига (ВИДЕО)


Астън Вила вкара 4 гола на Уест Хям и е на 2 точки от първото място в английската Висша лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

990 0

Астън Вила разпиля Уест Хям като домакин с 4:1 в мач от 9-ия кръг на английската Висша лига!

Със спечелените три точки "лъвовете" събраха актив от 19 на петото място - две по-малко от лидера Манчестър Сити. Лондончани пък останаха на 9-а позиция с 14 пункта.

Развой на двубоя

След половин час игра домакините откриха резултата чрез Дъглаш Луиз - Оли Уоткинс му подаде, а той шутира от границата на наказателното поле. Получи се лек рикошет, който попречи на Алфонс Ареола да се намеси по най-добрия начин и така Вила поведе с 1:0.

Пет минути след началото на второто полувреме тимът на Унай Емери спечели дузпа. Зад топката застана Дъглаш Луиз, който стреля в средата на вратата и отбеляза втория си гол в мача, удвоявайки аванса на Астън Вила. 

В 57-ата "чуковете" намалиха изоставането си чрез Джаред Боуен, който опита диагонален удар, а топката рикошира в Пау Торес, залъга Емилиано Мартинес и в крайна сметка се озова в долния му десен ъгъл.

Все пак, в 74-тата минута Оли Уоткинс сложи точка на спора с прекрасен гол с левия крак от малък ъгъл за 3:1, който не остави никакви шансове на Ареола. Крайното 4:1 пък бе оформено от Леон Бейли в 89-ата, който матира стража на Уест Хям с техничен изстрел в горния десен ъгъл на вратата. 

В следващия кръг Астън Вила е домакин на Лутън (29.10.), но преди това ще гостува на АЗ Алкмаар в групите на Лига на конференциите (26.10.). Отборът на Дейвид Мойс ще пътува до Гърция за визита на Олимпиакос в Лига Европа (26.10.), а след това го очаква домакинство на Евертън (29.10.).

*Четете всички последни новини от английския футбол в SportLive.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички