Нюкасъл не остави шанс на Кристъл Палас и загря подобаващо за Борусия Дортмунд (ВИДЕО)


Нюкасъл не остави шанс на Кристъл Палас и загря подобаващо за Борусия Дортмунд (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

970 0

Отборът на Нюкасъл постигна убедителен успех у дома на "Сент Джеймсис Парк" с 4:0 над Кристъл Палас в мач от деветия кръг на английската Висша лига. Освен доминантното представяне на "свраките" впечатление прави, че и четирите попадения бяха отбелязани от четирима различни голмайстори.

Развой на срещата

Резултатът бе открит още в четвъртата минута. Киърън Трипиър успя да пробие на фланга и прати чудесна топка към Джейкъб Мърфи, който засече подаването и откри за 1:0. Последваха още няколко отлични възможности за джордитата, които обаче нанесоха удара си точно преди почивката.

В 44' Антъни Гордън си създаде пространство в наказателното поле и засече центриране от непосредствена близост за 2:0. Шон Лонгстаф пък направи класиката във втората минута на добавеното време за 3:0.

Калъм Уилсън записа името си сред голмайсторите в 66-ата минута, след като получи перфектен пас, който оползотвори в попадение, за да оформи крайното 4:0 на "Сейнт Джеймсис Парк".

С победата днес Нюкасъл вече заема петата позиция с 16 точки. През седмицата момчетата на Еди Хау посрещат Борусия Дортмунд в групите на Шампионска лига. Кристъл Палас пък са десети с актив от само 12 пункта. След седмица ще мерят сили с Тотнъм у дома в лондонско дерби.

Останалите резултати от следобеда

Борнемут - Уулвърхемптън 1:2

Брентфорд - Бърнли 3:0

Нотингам Форест - Лутън 2:2

Манчестър Сити - Брайтън 2:1 (ПОДРОБНОСТИ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички