Аспиликуета: Собствениците поискаха да водя Челси


Аспиликуета: Собствениците поискаха да водя Челси
Снимка: Getty Images

1700 0

Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета даде подробно интервю пред Evening Standard, от които много въпросителни се изясниха. Испанецът призна, че е водил разговори както с Барселона, така и с новото ръководство на Челси. Дефанзивният играч изнъкна и причината, поради която не се е присъединил към каталунците.

"Много съм развълнуван. Новите собственици на клуба искаха да остана тук и да водя отбора, както на терена, така и извън него. Много съм им благодарен. Бяха честни и откровени с мен от първия ден. Почувствах отговорността да остана вкъщи", обяви крайният защитник, който подписа нов контракт с Челси за две години и получи актуализирана заплата.

"След световното клубно първенство, когато се превърнах в единствения играч на клуба, който е спечелил всички трофеи, усетих че е дошъл моментът да се върна в Испания. Но след това се случи всичко това с клуба. Никога не съм искал да навредя на Челси. Имах лични разговори, на които казах много неща.

В един момент бях свободен агент и не се знаеше какво може да се случи. Предпочетох да запазя мълчание, защото бе достатъчно шумно около мен. Не исках да влошавам нещата и се концентрирах върху играта си.

Положих много усилия да спечелим световното клубно първенство. В онзи момент се почувствах по различен начин. Казах си "уау, ти спечели всичко с този клуб". Вероятно имах нужда от нов етап в кариерата ми. Тогава водих разговори с Барселона, но когато видях, че не спря да привлича нови играчи преди старта на сезона във Висшата лига, реших да преподпиша", уточни Аспиликуета.

Проследете най-интересните сделки на трансферния прозорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички