Тухел: Барселона виси над главата на Аспи, но няма да го пусна при тях


Тухел: Барселона виси над главата на Аспи, но няма да го пусна при тях
Снимка: Getty Images

2783 0

Мениджърът на Челси Томас Тухел призна, че е разочарован от Барселона заради опитите им да привлекат капитана на "сините" Сесар Аспиликуета. Той разкри, че и бранителят желае да премине на "Камп ноу", но самият Тухел не иска да го пуска. 

"Не съм сигурен, че искам да изпълня желанието на Аспи, защото в един момент това ще се отрази и на нашия отбор. Ще дам пример с Кулибали, за когото се борихме толкова много. Той е играч на националния отбор, на същата възраст като Аспи и е капитан на Наполи", започна Тухел, цитиран от Фабрицио Романо.

"В нашия отбор имаме испански национал и капитан на Челси. Вероятно го виждам на същото ниво като Кулибали, но Барселона не го оценява по същия начин. Така че не съм сигурен дали мога да дам на Аспи това, което иска, защото той е толкова важен за нас. Ние не мислим за други клубове и сме фокусирани върху собствените си нужди", продължи германецът.

"Казах това на Аспи и Ви казвам, че разбирам неговата лична и кариерна ситуация. Но аз не съм в състояние да изпълня желанията му. Аз съм мениджър на Челси, който иска най-доброто за Челси. На него това не му харесва, но разбира. Дразнещо ли е поведението на Барселона към него? Вероятно малко", допълни Тухел.

"Дали неговата мотивация и ниво на игра ще спаднат, защото иска да напусне? Вероятно сега му е трудно, защото друг клуб иска да го привлече. Постоянно са над главата му и това го разсейва. Но до началото на септември, когато обикновено всичко се успокоява и ще стане по-ясно, аз съм убеден, че той ще може да играе на най-високото си ниво", завърши треньорът. А ето кой друг гранд се заинати и не пуска желан от Барселона при тях. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Кратки истории

Излишният вратар, най-чудатото реми и още 2 мегастранни футболни случки

Интересните ситуации във футбола се случват ежедневно и в 21-ви век феновете успяват да научат всичко, което...

Реклама
Най-четени новини

виж всички