Ас на Арсенал "натри носа" на Жезус, донесе трите точки и показа защо трябва да е номер 1


Ас на Арсенал "натри носа" на Жезус, донесе трите точки и показа защо трябва да е номер 1
Снимка: Getty Images

657 0

Арсенал стигна до разгромен успех с 5:0 в мач от десетия кръг на английската Висша лига. "Топчиите" се наложиха у дома над Шефилд, а звездата на следобеда в Северен Лондон бе Еди Нкетия, който се отчете с хеттрик във вратата на гостите.

Развой на мача

Арсенал започна много силно срещата и ознаменува доминацията си с гол в 28-ата минута. Деклан Райс намери по чудесен начин Един Нкетия, който вкара първото си попадение в мача. 

Веднага след почивката английският футболист се разписа за втори път днес. В 50-ата минута топката се озова в краката на Нкетия след карамбол, който с мощен удар я пласира в горния десен ъгъл на вратата на Шефилд.

Само 8' по-късно Нкетия оформи своя хеттрик. Той получи топката малко пред противниковото наказателно поле, сам си създаде пространство и с прецизен и хубав удар реализира за 3:0.

До края на сблъсъка паднаха още два гола. В 89-ата минута Фабио Виейра се разписа, а в добавеното време Такехиро Томиясу оформи крайното 5:0.

Арсенал вече е втори с 24 пункта, изоставайки на два от лидера Тотнъм. Шефилд продължава да е на дъното на таблицата с 1 точка, 1 равенство и цели 9 загуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички