Артета взима защитник на Манчестър Сити в Арсенал през лятото


Артета взима защитник на Манчестър Сити в Арсенал през лятото
Снимка: Getty Images/Gulliver

2851 0

От Арсенал ще се опитат да се подсилят с централния защитник на Манчестър Сити - Джон Стоунс през лятото. 25-годишният загуби доверието на Хосеп Гуардиола, като е изиграл едва десет двубои във Висшата лига, въпреки че Венсан Компани напусна тима, а Аймерик Лапорт пропусна почти цялата кампания заради контузия.

"Артилеристите" се надяват, че ключова роля ще играе мениджърът Микел Артета, който е в много добри отношения с бранителя от престоя му на "Етихад", като помощник на Гуардиола. Много вероятно е Стоунс да си тръгне от Сити през лятото, като апетити за подписа му проявяват Тотнъм и бившият му клуб Евертън.

Фаворит за привличането на бранителя обаче остава Арсенал, макар и исканата от Сити сума да е доста висока - около 50 милиона паунда според информациите. Стоунс обаче е точният бранител за футбола, който Артета иска "артилеристите" да изповядват, със защитници, които смело изнасят топката в предни позиции. А за какво се оплакаха от Сити след загубения двубой от Юнайтед - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички