Манчестър Сити готов на всичко, за да вземе любимец на Гуардиола от Барселона


Манчестър Сити готов на всичко, за да вземе любимец на Гуардиола от Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

2331 0

Ръководството на Манчестър Сити ще се опита да осъществи трансфер на един от най-любимите играчи на Хосеп Гуардиола - Сержи Роберто. Поливалентният футболист започна да играе по-често под ръководството на Кике Сетиен, но въпреки това Пеп вярва, че може да го привлечена "Етихад" и да го използва по-често на любимата му позиция в средата на терена. 

Според информация на каталунския вестник "Sport", "гражданите" искат Роберто именно заради възможността да играе на няколко позиции. Идеята на Пеп е да го използва за подобряването на изнасянето на топката от задно поле и да се превърне в заместник на Давид Силва. Също Роберто може да играе отдясно на защитата, откъдето дойдоха и немалко проблеми в последните години и особено през последната кампания. 

Барселона не иска да се разделя с Роберто на този етап, а и самият футболист не бърза да напуска "Камп Ноу", след като започна да играе и по-често. Трансфер обаче е възможен, защото каталунците имат интерес към двама играчи на английския гранд - Ерик Гарсия (централен защитник) и Жоао Кансело (десен бранител). Интересът към Гарсия е сериозен, тъй като каталунците продължават да търсят дългосрочен заместник на Жерар Пике. 

Двата клуба обсъждаха и друг трансфер помежду си, в който Семедо да се озове на "Етихад", а Кансело - на "Камп Ноу". Засега обаче тази сделка изглежда няма да се осъществи. Междувременно, Барселона се готви за сериозна чистка на състава (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички