Кике Сетиен вече е изготвил план как Барселона да се справи с Наполи


Кике Сетиен вече е изготвил план как Барселона да се справи с Наполи
Снимка: Guliver/GettyImages

1146 0

След края на сезона в Ла Лига и изпуснатата титла от Барселона са изцяло съсредоточени върху Шампионска лига. За каталунците предстои реванш с Наполи, като първата среща в Неапол завърши 1:1. Поради тази причина по време на тренировките се пробват различни идеи.

Една от тях е отново да се върнат към схемата 3-5-2. Това ще бъде голяма промяна за Кике Сетиен, тъй като предпочита формациите 4-3-3 или 4-3-1-3. Съдейки по тренировките наставникът смята да заложи на защита - Нелсон Семедо, Жерар Пике и Клеман Ленгле, а Сержи Роберто и Жорди Алба да действат като халф бекове.

Серхио Бускетс и Артуро Видал са наказани, което означава, че Сетиен ще се обърне към Де Йонг, Иван Ракитич и Рики Пуч. В предни позиции няма изненади - Луис Суарес и Лионел Меси, а Антоан Гризман едва ли ще е сред титулярите. Наскоро той се възстанови от травмата, която лекуваше.

Сетиен винаги е бил внимателен в позиционирането на своите играчи. Поради тази причина 3-5-2 ще бъде използван, когато играчите му владеят топката, но при защита ще се преминава към 4-4-2. Промяната на системата е поради различни причини. В атака Сетиен иска крилата да отворят терена, което е ключов фактор, който гарантира, че движението на топката може да бъде бързо. В същото време той не иска да бъде изложен на риск, ако загубят топката, тъй като Наполи има много бързи играчи в предни позиции. Междувременно, Барселона се готви за сериозна чистка на състава (подробности тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички