Артета разкри каква е ситуацията с трансферите в Арсенал


Артета разкри каква е ситуацията с трансферите в Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

2169 0

Наставникът на Арсенал Микел Артета разкри, че планира два или три различни сценария, когато става въпрос за летния трансферен прозорец на "топчиите". ФИФА обяви в сряда, че ще позволят летния трансферен прозорец да бъде преместен и препоръча договорите на играчите да бъдат удължени, докато не настъпи край на сезона.

Арсенал в момента имат в редиците си под наем Дани Себайос и Седрик Соареш, като имат опцията за постоянно закупуване на защитника Пабло Мари. Артета сподели миналия месец, че „топчиите“ трябва да седнат на масата за преговори за нов договор с нападателя Пиер-Емерик Обамеянг до края на сезона.

„Планирам два или три различни сценарии, пред които ще бъдем изправени. В зависимост от един от тях, ще имаме възможност да направим повече, по-малко или нищо. Трябва да реагираме ден за ден. Не знаем каква ще бъде финансовата ситуация, не знаем правилата, тайминга, прозореца. Има толкова много неща, които не може да контролираме в момента“, сподели испанският мениджър ексклузивно за Sky Sports.

Той сподели, че поддържа връзка с играчите си въпреки карантината. „Когато дойдох, имахме осем или десет контузени играчи. Ръководството показа доверие в мен и аз успях да свикна с отбора. В момента е по-лесно за тези, които имат семейства – някои от по-младите са сами постоянно в продължение на дни, с тях трябва да се отнасяме по-внимателно и загрижено. Провеждаме чудесни разговори“, разкри Артета.

Междувременно се появиха информации, че Арсенал ще се бори с Челси за един от топ защитниците в Европа (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички