Артета потвърди: И Сака, и Райс може да не играят днес и в следващия мач


Артета потвърди: И Сака, и Райс може да не играят днес и в следващия мач
Снимка: Getty Images

794 0

Звездата на Арсенал Букайо Сака се присъедини към нарастващия списък с контузени играчи в тима и е под въпрос за следващите им два мача. Това призна мениджърът Микел Артета преди двубоя за Купата на Лигата срещу Брентфорд, който е днес.

Английският национал получи травма при домакинското равенство 2:2 с Тотнъм в неделя, в което той отбеляза и записа своя 86-и пореден мач във Висшата лига - рекорд за "топчиите".

Запитан дали Сака може да пропусне гостуванията на Брентфорд от третия кръг на Купата на лигата в сряда и мача от Висшата лига срещу Борнемут в събота, Артета заяви: "Възможно е. Той куцаше след мача с Тотнъм, което никога не е добър знак. Букайо не успя да участва в тренировъчната сесия".

Треньорът обяви, че халфът Деклан Райс също не е тренирал, откакто беше принуден да напусне на полувремето в дербито на Северен Лондон поради проблем със гърба.

"Той не можа да продължи в играта и се надяваме, че не е нищо прекалено сериозно. Чувстваше се дискомфортно и това никога не е бил добър знак. Надяваме се, че ще се оправи".

Испанецът добави, че Леандро Тросар, Габриел Мартинели и Томас Партей не са на негово разположение. "Списъкът е дълъг... Това е ситуацията, която имаме в момента и имаме нужда от играчи обратно, това е сигурно“, каза Артета. А ето с кои свои играчи Арсенал иска да подпише нови договори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички