Артета очаква Обамеянг да преподпише с Арсенал след вчерашния успех


Артета очаква Обамеянг да преподпише с Арсенал след вчерашния успех
Снимка: Getty Images/Gulliver

747 0

Треньорът на Арсенал Микел Артета смята, че голмайсторът на тима Пиер-Емерик Обамеянг ще подпише нов договор с отбора след вчерашния успех на „артилеристите“ срещу Манчестър Сити във ФА Къп. Габонецът отбеляза на два пъти и помогна на отбора да отстрани „гражданите“ и да достигне финала в турнира, където ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед или Челси на 1-ви август.

31-годишният нападател все още не се е съгласил да поднови договора си с отбора. Обамеянг има само още една година от настоящото си споразумение с „топчиите“. Въпреки това треньорът Микел Артета смята, че преговорите с габонеца ще достигнат до положителен край. „Когато говоря с него по този въпрос, той звучи доста убеден в намеренията си. Ако той види, че отборът тръгва в правилната посока, ще има по-голямо желание да преподпише. Ако спечелим ФА Къп, това не само ще ни помогне финансово, но и ще ни направи по-силни. Надявам се, че тогава Обамеянг ще бъде убеден, че иска да остане в отбора“, заяви Микел Артета.

Ако Арсенал спечели ФА Къп, това ще осигури място на тима в Лига Европа. Артета е на мнение, че класиране на тима в Европа сериозно ще увеличи шансовете им да се подсилят през лятото. А ето защо Обамеянг бе бесен след победата на Арсенал над Ливърпул преди няколко дни.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички