За Манчестър Сити остана само Шампионска лига, Обамеянг класира Арсенал на финал за ФА Къп


За Манчестър Сити остана само Шампионска лига, Обамеянг класира Арсенал на финал за ФА Къп
Снимка: Getty Images/Gulliver

3558 0

След титлата във Висшата лига Манчестър Сити не успя да защити и трофея от ФА Къп. "Гражданите" загубиха с 2:0 от Арсенал и отпадна на полуфинала в турнира. По този начин пред Сити остава голямата цел през сезона - Шампионска лига, ако иска да спечели трофей през сезона. И двете попадения за "артилеристите" отбеляза Пиер-Емерик Обамеянг, а на финала отборът ще се изправи срещу победителя от двубоя между Челси и Манчестър Юнайтед.

През първото полувреме двата тима си разделиха силни минути, но Арсенал се оказа доста по-ефективен. През второто полувреме Арсенал се защитаваше през почти всички 45 минути, но това не им поречи да отблежат и втори гол. Отборът на Хосеп Гуардиола, въпреки непрестанния си натиск, така и не съумя да преодолее гъстата защита на съперника.

Манчестър Сити наложи тотален контрол от самото начало на двубоя, като "артилеристите" не успяваха да изнесат топката от наказателното си поле. В 9' Мустафи допусна голяма грешка, която по чудо не бе наказана с гол. Стърлинг можеше да подаде, но вместо това реши сам да играе в наказателното поле и опитът му удар излезе в корнер.

След десетата минута и Арсенал организира няколко опасни атаки. Обамеянг пое подаване дълбоко в наказателното поле и реши да стреля, но Едерсон не бе затруднен. В 19' обаче нямаше как да спре Обамеянг. Никола Пепе центрира в наказателното поле, а Обамеянг засече.

И двата отбора допускаха доста грешки в защита, а за разлика от началото постепенно в по-добрия отбор на терена се превърна Арсенал. Много от нещата, които "гражданите" пробваха не се получаваха, която вбеси Гуардиола. Бейерин направи подарък на съперника, след като прати топката на крака на Жезус в наказателното поле. Бразилецът подаде към Де Бройне, който стреля, но Джака се хвърли и блокира удара. Малко след това Едерсон направи голяма грешка, като вместо на Де Бройне подаде на Лаказет.  Французинът отклони към Обамеянг, но неточно.

В 41' Мустафи скочи в наказателното поле, за да засече топката от ъгловия удар и насочи удара си с глава под напречната греда, но вратарят направи добро спасяване. В последната минута от полувремето Де Бройне шутира силно, като топката се отклони от негов съотборник в  аут.

И в началото на второто полувреме отборът на Хосеп Гаурдиола бе по-активният отбор, докато Арсенал почти изцяло се защитаваше. Две добри възможности имаше Стърлинг, но не бе достатъчно точен. В 54' Марез навлезе в наказателното поле и стреля, но не достатъчно силно и точно, за да затрудни Мартинес. В 61' Кевин де Бройне изпълни свободен удар от средно разстояние, но добрият му шут прелетя на сантиметри встрани от лявата греда.

Натискът на Сити продължи, като в 65' ВАР разгледа дали Мустафи е извършил нарушение срещу Стърлинг в наказателното поле, но реферите прецениха, че такава няма. Противно на случващото се на терена отборът на Микел Артета стигна до втори гол. Тиерни изведе Обамеянг отляво, като габонецът надбяга защитата и пусна топката между краката на Едерсон.

След второто попадение Арсенал съвсем прибра и показа, че има намерение да се защитава до края на двубоя. Сити пък от своя страна така и не намери начин как да преодолее гъстата отбранителна линия. В 83' Лапорт можеше да изненада Мартинес. Бранителят отправи солиден удар от границата на наказателното поле, но топката прелетя на сантиметри покрай лявата греда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АРСЕНАЛ: Мартинес, Мустафи, Луис, Тиърни, Белерин, Мейтланд-Найлси, Себайос, Джака, Пепе, Лаказет, Обамеянг

МАН СИТИ: Едерсон, Уокър, Гарсия, Лапорт, Менди, Гюндоган, Давид Силва, Бе Бройне, Марез, Стърлинг, Жезус

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Настоящият носител на трофея Манчестър Сити се изправя срещу отбора, който е печелил ФА Къп най-много в цялата му история - Арсенал (цели 13 пъти). Това се явява прекрасна възможност и за двата отбора за първи (а за Арсенал и единствен след отпадането в Лига Европа) трофей през кампанията.

Двете двойки на полуфиналите са жестоки, като класиране за финала далеч няма да гарантира успеха нито на Арсенал, нито на детронирания шампион Манчестър Сити. "Гражданите" не успяха да защитят трофея си от Висшата лига, но ще опитат да го сторят с този от ФА Къп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички