Артета не спира да хвали Зинченко: Той е изключителен футболист, ще промени съблекалнята за добро


Артета не спира да хвали Зинченко: Той е изключителен футболист, ще промени съблекалнята за добро
Снимка: Getty Images

1077 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета не спира да хвали Олександър Зинченко, който се очаква много скоро да бъде обявен официално като част от състава на "артилиеристите".

Испанският специалист заяви, че Зинченко ще донесе нужната агресия и шампионски манталитет, който ще помогне много на съблекалнята на "топчиите".

"Все още има да се уточнят няколко формалности, преди да завършим всичко, но наистина сме щастливи, че ще играе за нас. Познавам Олександър много добре, той е изключителен футболист и е човек, който ще принесе шампионския си манталитет на останалите ни играчи", заяви Артета пред официалния сайт на Арсенал.

 

"Той беше типичен номер 10 в началото на кариерата си и ние го превърнахме в ляв бек. Той може да прави много неща, които искаме в нашия начин на игра. Тази гъвкавост е нещо, което ще бъде важно за отбора, защото имаме играчи на тази позиция, които умения са по-специфични за краен защитник, така че съм наистина щастлив", добави още специалистът.

Междувременно Арсенал успя да спечели четвъртата си контрола през това лято. На "артилиеристите" им остават още две срещи със Севиля и Челси преди старта на сезона във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички