Артета напира отново за френски национал, когото Арсенал изпусна преди година


Артета напира отново за френски национал, когото Арсенал изпусна преди година
Снимка: Getty Images

7570 0

Отборът на Арсенал е започнал планове за лятната си селекция и освен голямата си цел - Деклан Райс, отново е възобновил интерес към френския национал Муса Диаби от Байер Леверкузен, когото се провали да привлече преди година на "Емиратс".

Според "RMC Sport", "артилеристите" са изпратили финална оферта в последния ден от летния трансферен прозорец на 2022 година за привличането на френското крило, но до сделка не се е стигнало. Самият Диаби пък продължи да впечатлява с изключителна кампания в Бундеслигата за сезон 2022/23.

Френският национал се отчете с 14 гола и 11 асистенции в 48 мача във всички състезания за немския отбор през последния сезон. Подвизите му в Германия привлякоха интереса не само на Арсенал, но и на Нюкасъл и ПСЖ, на чиято академия е възпитаник.

Популярното издание "Transfermarkt" оценява 23-годишния нападател на сумата от 50 милиона евро, но очакванията са, че "аспирините" ще търсят по-голяма сума за неговите услуги.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Арсенал си осигури ранна "среща" с Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички