Артета коментира какво пречи на най-скъпата покупка на Арсенал


Артета коментира какво пречи на най-скъпата покупка на Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1554 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета смята, че голямата трансферна сума на Никола Пепе го е поставила в трудна позиция в първия му сезон на „Емиратс“. Котдивоарският футболист дойде при „артилеристите“ през лятото за сумата от 72 милиона паунда от отбора на Лил, но така и не може да разгърне пълния си потенциал, който показа с екипа на френския клуб в Лига 1 през изминалата кампания.

Артета коментира пред журналисти, че голямата трансферна сума е поставила под напрежение 24-годишния футболист, но добави, че крилото има качествата, с които да успее на „Емиратс Стейдиъм“. „Сумата, която Арсенал плати за него, моментално го поставя в трудна позиция, тъй като той започва да бъде сравняван с играчи от този калибър. Той беше във Франция и бе една от най-големите звезди в лигата. Той направи невероятен сезон.“

„Сега идва във Висшата лига, където много хора не го познават, а същевременно ние сме платили тази огромна сума. Затова за него не е лесно да излезе от тази психическа ситуация и да разреши проблема. Той е много добър млад играч. Не е лесно да се адаптираш към това първенство, но той полага огромни усилия и има желание да го направи. И ще се получи“, заяви Микел Артета. А ето каква е била причината за равенството с Бърнли в последния кръг на Висшата лига според Артета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички