Артета: Йозил може да напусне Арсенал през януари, ако се появи добра оферта


Артета: Йозил може да напусне Арсенал през януари, ако се появи добра оферта
Снимка: Getty Images/Guliver

999 0

Месут Йозил може да напусне Арсенал през януарския трансферен прозорец, ако сделката е добра за клуба и полузащитника, каза мениджърът Микел Артета. Представителите на Йозил са в разговори с няколко клуба, включително Фенербахче и Ди Си Юнайтед, въпреки че приоритетът на играча е да изкара договора си с клуба до лятото, и Артета не отхвърли тази възможност.

32-годишният футболист, който не бе регистриран в състава на „топчиите“ за първата половина от сезона във Висшата лига и все още не е попадал в групата за мач на тима, независимо че е един от най-скъпоплатените играчи в клуба, е свободен да преговаря с клубове този месец, като настоящият му договор изтича в края на сезона. Агентът на Йозил – д-р Еркут Согут, разкри за Sky Sports, че „в следващите 7-10 дни ще бъде малко по-ясно“ бъдещето на на играча, който получава по 350 000 паунда на седмица и вече заяви, че иска да завърши договора си с Арсенал.

Запитан относно германския национал преди двубоя срещу Нюкасъл от третия кръг на ФА Къп, Артета сподели: „Ако се стигне до сделка този месец, това ще бъде, защото е добре за двете страни. Добро за Месут и неговото бъдеще и добро за клуба. Ако това е случаят, ще продължим напред. Ако това не е случаят, играчът ще продължи да бъде част от този клуб. Решения за бъдещето на дадени играчи трябва да бъдат взимани непрекъснато“.

„Дали или не да бъдат титуляри. Знаем, че разполагаме с много важен играч, ключов футболист в последните няколко сезона за този клуб. Трябваше да взема решение да го оставя извън състава и го направих. Знаех последствията от това. Сега ще вземем ново важно решение през януари. Трябва да балансираме между това коя е най-добрата опция за тима, клуба и какви са намеренията на играча, трябва да вземем решение за това“, завърши той.

Междувременно се появиха информации, че американски клуб е предложил изгодна оферта на Йозил (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички