Арсен Венгер: Ако съм нужен на Арсенал, ще помогна


Арсен Венгер: Ако съм нужен на Арсенал, ще помогна
Снимка: Gulliver/GettyImages

1614 0

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер потвърди своята готовност да се върне в лондонския клуб, ако го помолят за това. По-рано този сезон се появиха слухове, че босовете на Арсенал се опитват да изгладят отношенията с французина, който напусна "Емирейтс" през месец май 2018 г. и оттогава не се е мяркал на клубния стадион.

Предполага се, че Венгер може да получи някаква длъжност в клубното ръководство. Докато това не се е случило, Арсен Венгер може да сподели своя опит за помощ на сегашния мениджър Микел Артета.

"Знаете, времето лекува. Мечтая ли да се върна? За нищо не мечтая, но ако съм нужен, ще помогна. Но не очаквам това, не. Микел притежава страст към футбола, голяма мотивация, добра концентрация и глад за успехи. Виждате, че той притежава необходимите качества.

Микел умее да контролира играчите и да им влияе. На него му провървя, че веднага получи работа в голям клуб, работа, за която обикновено ти е нужно да се трудиш 10 години. Но тъй като е играл за този клуб и беше добър футболист, той получи своя шанс. Желая му успех.

Оставих в клуба в положение, за да могат моите наследници да постигнат големи успехи, а сега клубът има финансовите ресурси, за да спечели шампионата", заяви Венгер, цитиран от talkSPORT.

Междувременно се появиха информации, че Ливърпул ще се опита да отмъкне нападател на Арсенал (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички