Меси, Рамос, Модрич: 11 звезди, които вече могат да си търсят нови отбори


Меси, Рамос, Модрич: 11 звезди, които вече могат да си търсят нови отбори
Снимка: Getty Images/Guliver

2803 0

Настъпи "страшният ден" за всички футболни отбори, които имат футболисти с изтичащи договори. 1 януари е датата, от която всеки играч с изтичащ контракт вече може да преговаря с други отбори и да си осигури свободен трансфер за следващия сезон.

Американският спортен канал ESPN отличи идеалния отбор от футболисти, които са с изтичащи договори и могат да напуснат настоящия си клуб като свободни агенти през лятото. Сред тях безспорно се отличава носителят на 6 "Златни топки" Лионел Меси.

Аржентинецът искаше да напусне "Камп Ноу" още през лятото след раздор в отношенията му с ръководството на клуба, но в крайна сметка каталунците блокираха трансфера му. Наскоро Меси даде интервю, от което изглежда, че той се е отказал от идеята да напусне, но само времето ще покаже дали това е така.

Подобни проблеми има и в щаба на Реал Мадрид, където капитанът на отбора Серхио Рамос, както и носителят на "Златната топка" за 2018 година Лука Модрич, са с изтичащи договори през лятото. Друго сериозно име е това на легендата на Манчестър Сити Серхио Агуеро.

Европейският шампион Байерн Мюнхен пък може да загуби без пари двама бранители - Джером Боатенг и Давид Алаба. Същото важи и за английския шампион Ливърпул, където халфът Жоржиньо Вайналдум е с изтичащ контракт и усилена спряган за трансфер в Барселона.

Друг играч, който може да се озове в Барселона със свободен трансфер, е Мемфис Депай. Анхел ди Мария, Джанлуиджи Донарума и Елсейд Хисай са останалите трима играчи, които допълват Идеалния отбор от свободни агенти през 2021 г.

Ето как изглежда съставът:

Вратар: Донарума

Защитници: Хисай, Рамос, Боатенг, Алаба

Халфове: Ди Мария, Модрич, Вайналдум

Нападатели: Меси, Агуеро, Депай

Още: Меси мачка Роналдо в класация за най-много голове от игра в топ 5 първенствата на Европа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички