Арсенал удължава договора на Букайо Сака, ще взима по 200 хиляди седмично


Арсенал удължава договора на Букайо Сака, ще взима по 200 хиляди седмично
Снимка: Getty Images

1406 0

Арсенал започва да мисли за своето бъдеще. Управата на "топчиите" се готви да поднови контракта на своята звезда в атака - Букайо Сака, твърди изданието "Football Insider".

Според информацията новия контракт ще увеличи заплатата на младока и така той ще получава 200 хиляди паунда седмично. Това ще го направи един от най-добре платените играчи в клуба редом с Габриел Жезус. Все още няма информация обаче за колко време още ще се обвърже Сака с "артилиеристите".

Настоящият договор на дясното крило изтича през 2024 година, така че новината за удължаването на договора му ще даде огромен тласък на Микел Артета и привържениците на Арсенал. Сака вече игра 20 пъти за Англия в кратката си кариера и изигра главна роля по време на техния път до финала на Европейското първенство миналото лято.

Нападателят със сигурност ще претендира за титулярното място в селекцията на Гарет Саутгейт за предстоящия Мондиал в Катар.

Сака се превърна в мегазвезда, откакто проби в основния отбор през 2019 година, отбелязвайки 24 пъти в 140 изяви за Арсенал. Той вкара веднъж и направи четири асистенции в осемте си участия във Висшата лига до момента през сезона, а "артилеристите" водят в класирането.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Челси може да загуби Н'Голо Канте, без да получи и цент за него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички