Арсенал сложи край на "проклятие" след ерата на Арсен Венгер


Арсенал сложи край на "проклятие" след ерата на Арсен Венгер
Снимка: Getty Images

2309 0

Арсенал се наложи с минималното 1:0 като гост на Евертън в мач от петия кръг на Висшата лига на "Гудисън парк". С успеха "топчиите" продължават да преследват първия Манчестър Сити, но и в същото време съумяха да счупят "черна" серия след ерата на легендарния си мениджър Арсен Венгер.

Арсенал счупи каръка

Възпитаниците на Микел Артета записаха своята първа победа на "Гудисън Парк" след ерата на Арсен Венгер в клуба от Северен Лондон. До днешния успех, с който "проклятието" бе разбито и веднага след дългогодишния престой на френския специалист - Арсенал имаше 1 равенство и 4 загуби в Мърсисайд.

Мястото на Арсен Венгер бе заето от Унай Емери, който се задържа на "Емирейт" година и половина, преди да бъде уволнен. Тогава се появи Микел Артета, който работеше като помощник при Пеп Гуардиола в Манчестър Сити.

"Артилеристите" не се радваха на успехи няколко сезона, но тяхното търпение се отплати и в момента Арсенал е сред фаворитите за спечелването на Висшата лига.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ас на Арсенал ще замести Погва в Ювентус?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички