Арсенал се разделя с поне петима, за да изпълни желанията на Артета


Арсенал се разделя с поне петима, за да изпълни желанията на Артета
Снимка: Getty Images/Guliver

2087 0

От Арсенал са решили през лятото да се разделят с близо половин отбор и по този начин да съберат средства  за желаните от мениджъра Микел Артета играчи. Испанският специалист е решил сериозно да промени отбора и затова има няколко играчи, които ще се окажат ненужни.

Сигурен напускащ е защитникът Шкодран Мустафи, който бе спряган за трансфер още през януари. Почти сигурно "артилеристите" юе се разделят с още един централен бранител - Сократис Папастатопулос, който изгуби титулярното си място след идването на Артета. За техен заместник е определян юношата на тима Уилям Салиба, който ще се завърне в клуба, след като през този сезон играе под наем в Сент Етиен.

За раздяла се готви и Сеад Колашинац, като Артета смята да разчита за тази позиция изцяло на по-младите Киъран Тиърни и Букайо Сака. Централният полузащитник Мохамед Елнени и офанзивният халф Хенрих Мхитарян, които в момента играят под наем съответно в Бешикташ и Рома, ще се окажат ненужни в Арсенал и също ще си тръгнат през лятото. По-рано стана ясно, че Арсенал отмени тренировките си, тъй като периодът на карантина все още не е преминал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички