Арсенал се позабавлява срещу Борнемут, а Кай Хаверц се "отпуши" (ВИДЕО)


Арсенал се позабавлява срещу Борнемут, а Кай Хаверц се "отпуши" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1854 0

Един от фаворитите за спечелването на Висшата лига - Арсенал, удари звучен шамар на Борнемут, побеждавайки "черешките" с 4:0 като гост на "Вайталити". Феновете на "топчиите" могат да са доволни най-вече от факта, че новото скъпо попълнение Кай Хаверц сложи край на головата си суша.

Освен Кай Хаверц за "топчиите" се разписаха още Букайо Сака, Мартин Йодегор от дузпа и Бен Уайт в самия край на двубоя. Борнемут бе тотално надигран на своя стадион, като по никакъв начин не затрудни по-сериозно стража на лондончани Давид Рая.

Арсенал вече е втори в таблицата (временно) и е с актив от 17 точки. Борнемут записа четвърта загуба през сезона и се намира на 18-ата позиция в зоната на изпадащите със само 3 точки от 3 равенства.

През седмицата Арсенал гостува на Ланс в Шампионска лига, където ще търси втори успех в най-комерсиалния европейски турнир. Борнемут пък ще опита да запише първа победа при гостуването на колебливия Евертън следващия уикенд на "Гудисън Парк".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в седмата минута се стигна до добър шанс за гостите. Бен Уайт проби по фланга и пусна опасна топка към наказателното поле, която обаче бе пресечена от защитник. Ако кълбото бе минало се озоваваше в Нкетия, който със сигурност щеше да вкара.

Устремът на "топчиите" продължи и в следващите минути. Съвсем заслужено възпитаниците на Артета поведоха в 17-ата минута, когато Букайо Сака бе оставен да играе с глава в наказателното поле и с хубав удар откри резултата - 1:0 за Арсенал. В 25-ата минута Олександър Зинченко стреля с глава след изпълнение на корнер, но Нето се намеси и не допусна втори гол.

Video edited on Kapwing

Макс Аарънс извърши нарушение в собственото си наказателно поле, а Майкъл Солсбъри не се поколеба и показа бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби капитанът Мартин Йодегор, който покачи преднината на "топчиите" на 2:0.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна страхотно за "артилеристите". Още в 52-ата минута Райън Кристи от "черешките" извърши нарушение в наказателното поле и бе отсъдена втора дузпа за Арсенал. Зад топката този път застана Кай Хаверц и реализира първото си попадение във Висшата лига с екипа на "топчиите".

Video edited on Kapwing

В 68-ата минута се откри нов шанс пред Еди Нкетия, но неговият удар от наказателното поле мина близо до дясната греда на "черешките". Само пет минути по-късно Милош Керкез се позиционира добре в пенала на Арсенал, но силният му шут мина над напречната греда на Рая.

Дълбоко в добавеното време Арсенал оформи крайното 4:0. Мартин Йодегор центрира за Бен Уайт, който не сбърка и с глава подпечата звучната победа на "артилеристите".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Борнемут: Нето, Аарънс, Забарний, Сенеси, Керкез, Билинг, Кук, Таверние, Кристи, Клуиверт, Соланке

Арсенал: Рая, Зинченко, Магаляеш, Салиба, Уайт, Хаверц, Райс, Йордегард, Жезуш, Сака, Нкетия

ПРЕДИ МАЧА

"Черешките" се намират в огромна криза, като в момента държат антирекорда за най-много поредни мачове без победа във Висшата лига (3 равенства и 7 поражения). Борнемут е над зоната за изпадащите с едва 3 точки след 10 изиграни мача.

Арсенал показва за втори пореден сезон, че има амбиции за титлата. Момчетата на Микел Артета, заедно със Сити, Ливърпул и Тотнъм са единствените отбори, които са все още без загуба в елита. Възпитаниците на испанския специалист са на петата позиция и при евентуална победа ще влязат обратно в топ 4 (временно).

"Топчиите" влизат в срещата като фаворит след лондонското дерби с Тотнъм преди седмица, завършило 2:2 в техния дом "Емирейтс", което можеше да завърши с победа, но грешки костваха трите точки на "артилеристите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички