Арсенал прати топката в полето на Манчестър Сити с минимален, но важен успех над Лестър (ВИДЕО)


Арсенал прати топката в полето на Манчестър Сити с минимален, но важен успех над Лестър (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2986 0

Първенецът във Висшата лига - Арсенал, не допусна да бъде изненадан в гостуването си на Лестър на "Кинг Пауър Стейдиъм" в мач от 25-ия кръг на английския елит. Момчетата на Микел Артета се добраха до минималния успех с 1:0.

Единственото попадение падна в началото на втората част и бе дело на бразилското крило - Габриел Мартинели. Той получи чудесно подаване от Леандро Тросар и не сгреши, излизайки очи в очи срещу вратаря Джеймс Уорд.

Зрителите на двубоя видяха и цели три отменени попадения - 2 за Арсенал и 1 за Лестър. Две от тях бяха отменени поради засада, а едното заради нарушение.

През втората част Лестър се опита всячески да порази вратата на Аарън Рамсдейл и да се добере поне до  точката, но защитата на "топчиите" издържа и записа чиста мрежа.

Арсенал дръпна с 5 точки пред втория Манчестър Сити, който по-късно днес ще се изправи срещу Борнемут. Лестър пък продължава да е на 14-ото място.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна доста спокойно. Като че ли двата тима се изучаваха през първите няколко минути. Арсенал обаче пое инициативата по-късно и наложи доминация. Момчетата на Артета разиграваха със спокойствие в половината на "лисиците", но така и не успяваше да пробие защитния им вал и да създаде нещо по-опасно пред вратата на Уорд.

В 26' Арсенал получи правото да изпълни корнер. Топката бе центрирана, но изчистена от футболисти на Лестър. Тя попадна в Леандро Тросар, който с много силен удар от границата на наказателното поле намери горния ляв ъгъл на Уорд. След консултация с ВАР обаче главният арбитър Крейг Поусън отмени попадението заради нарушение срещу вратаря на "лисиците".

Няколко минути по-късни пък Келчи Ихеаначо бе изведен сам срещу Рамсдейл и вкара, но впоследствие неговото попадение бе правилно отменено поради засада. В 32' Букайо Сака бе повален в наказателното поле на Лестър. Неговите съотборници имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена. До края на първата част не се случи нищо по-интересно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по чудесен начин за "топчиите". След само две минути игра Леандро Тросар бе изведен на фланга, напредна и пусна чудесна топка за Мартинели. Бразилецът проби в наказателното поле и с много прецизен удар прати топката във вратата на Уорд за 1:0. Веднага след това той падна на земята, тъй като бе ударен неумишлено от Уилфред Ндиди в коляното. Крилото на Арсенал обаче се изправи на крака и продължи срещата.

Video edited on Kapwing

Отговорът на Лестър не закъсня. В 52-ата минута Харви Барнс проби в предни позиции и пусна чудесна топка за Тете, който обаче не успя да играе с кълбото, за да го вкара в полуопразнената врата. 3 минутки по-късно Арсенал направи чудесна атака, а Сака я завърши, вкарвайки попадение. То обаче бе отменено поради засада в изграждането на офанзивата.

Последваха силни минути за Лестър. Възпитаниците на Брендан Роджърс увеличиха оборотите и се втурнаха в търсенето на изравнителен гол, но изпитваха проблеми с навлизането в последната третина на терена, където се губеше тяхната креативност.

До края на срещата Арсенал продължи с добрата игра в дефанзивен план и не позволи на Лестър да стигне до нещо по-опасно пред наказателното поле на Аарън Рамсдейл.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лестър: Уорд, Кастан, Сутар, Фас, Кристиансен, Дрюсбъри-Хол, Ндиди, Прат, Тете, Барнс, Ихеаначо

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко, Жоржиньо, Джака, Йодегор, Сака, Мартинели, Тросар

ПРЕДИ МАЧА

Отборът на Арсенал ще излезе уверен на "Кинг Пауър", тъй като момчетата на Артета успяха да се справят с Астън Вила в изминалия кръг, побеждавайки с 4:2. Лестър пък претърпя сериозно поражение на "Олд Трафорд", губейки с 0:3 от Манчестър Юнайтед.

"Артилеристите" са на върха Англия с актив от 54 точки - 2 повече от втория Манчестър Сити. Лестър пък се намира във втората половина на елита, заемайки 14-ата позиция с 24 пункта.

През август двата тима се срещнаха в Северен Лондон на "Емиратс", където "топчиите" не сгрешиха и победиха с 4:2. Сега обаче "лисиците" се намират в по-добра форма и мнозина смятат, че на възпитаниците на Артета няма да им бъде никак лесно.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъде Крейг Поулсън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички