Арсенал победи Тотнъм в люто Лондонско дерби на Емиратс


Арсенал победи Тотнъм в люто Лондонско дерби на Емиратс
Снимка: Getty Images

4207 0

Арсенал победи Тотнъм с 2:1 в люто Лондонско дерби, което бе белязано от три греди, дузпа и червен картон. Ерик Ламела изведе Тотнъм напред в резултата с брилянтен гол в 33-ата минута, но Арсенал постигна пълен обрат с голове на Йодегард преди почивката и на Лаказет от дузпа в 64-ата минута.

Първото по-интересно положение в мача беше в 16-ата минута. Смит Роу стреля от ръба на наказателното поле, но ударът му се отби в напречната греда. Малко след това Сон от Тотнъм получи контузия и бе заменен от Ерик Ламела.

В 26-ата минута Лаказет беше изведен сам срещу вратаря, но ударът му премина встрани от вратата на Тотнъм. В 33-ата минута Ерик Ламела вкара много красив гол с изпълнение тип "рабона". Лукас Моура го намери добре в наказателното поле, а Ламела отправи удара без подготовка - 0:1.

Арсенал реагира незабавно, но ударът на Седрик Соареш разтресе дясната греда на Тотнъм в 37-ата минута. Точно преди края на полувремето Мартин Йодегор вкара първия си гол във Висшата лига. Тиърни центрира по земя, а той стреля от точката на дузпата, ударът му рикошира в защитник на Тотнъм и влетя в мрежата - 1:1!

Микел Артета направи смяна още на почивката и в игра се появи Николас Пепе на мястото на Букайо Сака. В 55-ата минута Александър Лаказет отправи силен удар от дистанция, но Лорис улови сигурно. Гарет Бейл бе заменен след това от Муса Сисоко, а при излизането си от терена се видя, че уелсецът не е много доволен от това решение на Моу.

В 63-ата минута Лаказет бе фаулиран от Давидсон Санчез и съдията веднага посочи бялата точка. Именно Лаказет изпълни дузпата и отбеляза за 2:1. В 70-ата минута Хари Кейн центрира перфектно, но току що влезлият в игра Деле Али се размина на косъм с топката. 

В 76-ата минута Ерик Ламела си изкара глупав втори жълт картон за удар с ръка в лицето на Тиърни и остави отбора си с човек по-малко. Важно е да се отбележи, че играчът на Арсенал 'подчерта' удара, а съдията не се поколеба да изгони Ламела.

В 83-ата минута Хари Кейн отбеляза с глава, но голът бе отменен заради засада каквато действително имаше. В 89-ата минута отново Хари Кейн бе близо до изравнителен гол, но ударът му от пряк свободен удар срещна гредата, а пък при добавката на Давидсон Санчез играч на Арсенал изчисти топката пред голлинията. Това бе и последното интересно положение в мача.

Арсенал е на 10-то място в класирането във Висшата лига с актив от 41 точки, а Тотнъм пропусна възможността да излезе пети и остана на 7-ма позиция с 45 пункта.

ПРЕДИ МАЧА

През седмицата Арсенал победи Олимпиакос с 3:1 в първи мач от 1/8-финалите в турнира Лига Европа. Тимът на Микаел Артета няма загуба в първенството от 21 февруари когато за последно отстъпи с 0:1 от Манчестър Сити. Арсенал се намира на 10-то място в класирането с актив от 38 точки. 

Тотнъм победи трудно с 2:0 Динамо Загреб в своя мач от 1/8-финалите в Лига Европа. В срещата Хари Кейн получи удар в коляното и бе заменен, но се очаква да бъде на линия за мача днес. Иначе Тотнъм е в серия от 3 поредни победи във Висшата лига, в които отбеляза 9 гола и допусна само един в своята врата. Тимът на Жозе Моуриньо е на седмо място в класирането с 45 точки и при победа днес ще се доближи само на 3 от четвъртото място, което дава право на участие в Шампионската лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички