Партей иска Арсенал да се завърне в Шампионската лига


Партей иска Арсенал да се завърне в Шампионската лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

1129 0

Томас Партей смята, че отборът на Арсенал принадлежи на турнира Шампионска лига и това е целта на състава този сезон след спечелване на турнира Лига Европа. Ганаецът се присъедини към „артилеристите” с трансфер от Атлетико Мадрид в последния трансферен ден през октомври, след като лондончани заплатиха откупуващата му клауза.

И въпреки че Атлети е на върха в Ла Лига е на 1/8-финал в Шампионската лига срещу Челси, то Арсенал не можа да се класира за европейския турнир и играе в Лига Европа. Партей има проблеми с утвърждаването си в отбора на Микел Артета пораи доста контузии, а Арсенал е 10-и в Премиър лийг, на 12 точки зад върха.

„Знаем, че този клуб принадлежи на Шампионската лига. Намираме се в лоша ситуация, но ние сме играчите, които играем и имаме възможността да завършим сезона по по-добър начин. Трябва да направим всичко възможно да спечелим всичките си мачове”, коментира халфът.

Партин говори преди реванша от 1/16-финалите на Лига Европа за Арсенал срещу Олимпиакос. Печелейки този турнир, тимът има шанс да играе обратно в ШЛ.

„За нас е много важна надпревара Лига Европа. Причината е, че ако спечелим този турнир, то ще играем в ШЛ, а това ще привлече вниманието на по-добри играчи”, смята снажният полузащитник.

„Мисля, че ШЛ приляга на Арсенал, феновете и всички, които работят в него. Трябва да бъде много добри и да се борим до самия край”, завърши играчът от Гана. А с коя от своите звезди планира Арсенал да се раздели, може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички