Давид Луис се връща в бившия си тим


Давид Луис се връща в бившия си тим
Снимка: Getty Images/Guliver

3358 0

Давид Луис потвърди, че е провел преговори с президента на Бенфика за потенциално завръщане в португалския тим след края на сезона. Бразилският бранител ще стане свободен агент, ако не поднови договора си с Арсенал, който изтича в края на следващия месец.

Луис подписа с „артилеристите“ за една година през миналото лято, като има опция за продължаване на контракта с още 12 месеца. Отборът от Северен Лондон изглежда няма намерение да се възползва от тази опция и е твърде вероятно бранителят да напусне „Емиратс“ на 30-ти юни. 33-годишният футболист потвърди, че иска да завърши кариерата си в Бенфика, отборът, в който той направи име, и разкри, че вече е преговарял с президента на лисабонския тим Луис Филипе Виейра. „Мечтата ми е да завърша кариерата си в Бенфика. Кога ще се случи, не знам, но ще се случи. Ако президентът Виейра ми позволи, ако феновете ме искат обратно. Това ще бъде един от най-красивите моменти в моята кариера“, заяви Давид Луис.

Бившият защитник на Челси изигра 32 мача за Арсенал през този сезон. През следващата кампания обаче Уилям Садиба ще се присъедини към „топчиите“, като отборът ще има право да откупи за постоянно и Пабло Мари, който в момента е под наем. Наставникът Микел Артета трябва да реши бъдещето на Давид Луис до 23-ти юни, но по всичко личи, че испанецът няма намерение да разчита на него през следващия сезон. А ето кой бивш съотборник на бразилеца може да се озове в Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички