Арсенал методично обезвреди и надигра Манчестър Юнайтед в дербито от Висшата лига


Арсенал методично обезвреди и надигра Манчестър Юнайтед в дербито от Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

7817 0

Арсенал записа най-гръмката си победа от доста време насам, след като "артилеристите" тотално обезвредиха и напълно надиграха Манчестър Юнайтед с 2:0 в дербито от 21-ия кръг на Висшата лига

Подобно на лондонското дерби преди дни, "артилеристите" изиграха отлично първо полувреме, а в герой се превърна Никола Пепе, който откри резултата още в 8' с едва втория си гол за лондонския тим. В края на полувремето пък Сократис Папастатополус направи резултата 2:0. 

През второто полувреме "топчиите" затвориха изцяло двубоя, непозволявайки на Манчестър Юнайтед да създаде нито едно 100%-ово положение в своя полза. За пръв път от началото на октомври месец Арсенал не допусна гол у дома на "Емиратс". 

Микел Артета от своя страна записа първа победа начело на Арсенал, след като до момента имаше равенство и загуба. Това помогна на тима да се върне в топ 10 с актив от 27 точки - само на 4 зад днешния си съперник. Манчестър Юнайтед е на 5-о място и изостава на 5 пункта от Челси, който затваря топ 4. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 40-ата секунда гостите организираха много бърза контраатака и Марсиал подаде между наказателното поле и централната линия на Рашфорд. В ситуация четиримиа срещу трима обаче нападателят реши да стреля от близо 30 метра и не затрудни Лено. 

В 8' с първото си отлично нападение "артилеристите" поведоха в резултата. Колашинац проби по левия фланг и подаде на Обамеянг, който задържа и от своя страна изведе защитника в наказателното поле, където Магуаиър покри засадата. Бекът пусна остра топка в малкия пеналт, Линдельоф пресече, но кълбото попадна на левия фланг на Пепе - удар и 1:0 за домакините. 

Арсенал продължи да бъде по-дейният отбор и имаше няколко интересни положения, най-доброто от които в 30', когато Пепе стреля от разстояние, но гредата го лиши от втори гол. В 42' при центриране от корнер Лаказет успя да отклони към вратата, където Де Хеа спаси, но Сократис пръв стигна до топката - 2:0 за домакините. 

В добавеното време Хари Магуайър можеше да изравни, но ударът му с глава беше твърде слаб и Лено успя да спаси - 2:0 до почивката. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За разлика от мача срещу Челси преди няколко дни, Арсенал перфектно затвори двубоя срещу Манчестър Юнайтед. "Топчиите" не позволиха никакви опасности пред своята врата, докато Обамеянг, Лаказет и Рийс Нелсън пропуснаха да направят разликата още по-голяма - 2:0 краен резултат. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Арсенал: Лено, Сократис, Луис, Найлс, Колашинац, Джака, Торейра, Йозил, Пепе, Обамеянг, Лаказет 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Шоу, Матич, Фред, Джеймс, Лингард, Рашфорд, Марсиал

ПРЕДИ МАЧА

Манчестърският гранд влиза в този мач с още едно предимство - през настоящия сезон той не е губил мач срещу представител от топ 6 на Англия. Арсенал - наобратно, представя се катастрофално срещу големите отбори на Острова. Затова "червените дяволи" са фаворит в днешния мач.

Арсенал вече показа подобрение в играта под ръководството на все още пресния си нов мениджър Микел Артета. Но "топчиите" не успяват да задържат добрата си игра през целия мач и след почивката се прибират в своята половина. А защитата им, както е известно, е тяхното слабо място. Първият мач между двата тим този сезон завърши с равенство 1:1 на "Олд Трафорд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички