Арсенал - Манчестър Юнайтед по ТВ: Къде да гледаме дербито на кръга във Висшата лига?


Арсенал - Манчестър Юнайтед по ТВ: Къде да гледаме дербито на кръга във Висшата лига?
Снимка: GettyImages

2341 0

Вицешампионът и завършилият трети в изминалата кампания във Висшата лига ще премерят сили в 4-ия кръг на новия сезон в шампионата на Англия. Арсенал посреща Манчестър Юнайтед на "Емирейтс" в последния ден от седмицата. 

Формата на двата отбора

"Артилеристите" все още усещат горчилката от изпуснатата на сантиметри титла само преди месеци. Клубът даде сериозно обещание, че ще продължи да преследва целта си и през новата година, осъществявайки няколко гръмки трансфери с привличането на Кай Хаверц, Деклан Райс и Юриен Тимбер на обща стойност от 235 млн. евро. Към момента "червено-белите" са шести в класирането с актив от 7 точки при записани 2 победи и 1 равенство.

Манчестър Юнайтед от своя страна планира да продължи надграждането си и да щурмува първото място в Англия, както и Шампионска лига, в която се завръща. Към момента обаче нещата не вървят абсолютно по плана на Ерик тен Хаг и компания. Грандът от "Олд Трафорд" стартира с поражение от Тотнъм и много трудни победи над Уувърхямптън и Нотингам в първите 3 кръга.

Какво говори историята?

В исторически план тези два съперника са се срещали цели 238 пъти във всички турнири. Манчестър има превес, грабвайки успеха в 101 от тях. 87 са победите за "топчиите", а 50 завършват наравно. В последния мач помежду им през януари "червено-белите" се наложиха с 3:2.

Къде да гледаме двубоя?

Срещата между момчетата на Микел Артета и Ерик тен Хаг е с начален час 18:30 ч. (българско време). Тя ще бъде предавана ПРЯКО в ефира на "Диема Спорт 2". Ако нямате възможност да гледате, може да проследите дербито Арсенал - Манчестър Юнайтед НА ЖИВО в Sportlive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички