Арсенал се вдъхнови за обрат, но Фулъм имаше последната дума в лондонското дерби (ВИДЕО)


Арсенал се вдъхнови за обрат, но Фулъм имаше последната дума в лондонското дерби (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1220 0

Арсенал и Фулъм не успяха да се победят, завършвайки 2:2 на "Емирейтс" - в лондонското дерби от третия кръг на Висшата лига на стадион "Емирейтс" в Северен Лондон.

Срещата стартира кошмарно за домакините, тъй като Букайо Сака сгреши при изнасянето на топката и буквално изведе Андреас Перейра сам срещу Рамсдейл, а той не пропусна да открие - 1:0 за Фулъм. Последва пълна доминация на терена от "топчиите". Положения бяха пропуснати от Кай Хаверц, Габриел Мартинели и Сака до началото на почивката.

В крайна сметка "артилеристите" стигнаха до пълен обрат след почивката. Първо, в 70' Сака реализира от дузпа, след като Кени Тете фаулира футболист на Арсенал в наказателното поле. Само 3 минути по-късно влезлият като резерва Еди Нкетия се възползва от пас на Фабио Виейра и направи обрата пълен. 

В 83' Калвин Баси от "котиджърс" получи втори жълт картон и бе принуден да напусне терена. Последната дума обаче имаше Фулъм. В 87' Харисън Рийд намери Жоао Палиня в наказателното поле, а португалският национал нямаше как да сбърка от непосредствена близост, оформяйки крайното 2:2 на "Емирейтс". В последната 99' (от добавеното време) Фабио Виейра си пробва късмета и застраши вратата на Бернд Лено, но германецът спаси мрежата си от трети гол.

След седмица Арсенал ще мери сили с Манчестър Юнайтед у дома, а Фулъм посреща Тотнъм на 29 август в мач от втория рунд на Карабао Къп. "Топчиите" са втори в класирането със 7 точки, а "котиджърс" заемат 11-ата позиция във Висшата лига с 4 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички