Арсенал изля гнева си, подчини Бърнли и постави под въпрос поста на Компани (ВИДЕО)


Арсенал изля гнева си, подчини Бърнли и постави под въпрос поста на Компани (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

888 0

Арсенал постигна победа с 3:1 над Бърнли в мач от 12-ия кръг на Висшата лига. "Артилеристите" се поздравиха с успеха у дома на "Емирейтс" след скандалната загуба през изминалата седмица от Нюкасъл.

Развой на срещата

Резултатът бе открит в края на първата част. Леандро Тросар бе позициониран перфектно в наказателното поле и с глава даде преднина на своя тим - 1:0. Това бе попадение №1000, което "топчиите" вкарват на своя "Емирейтс".

След почивката обаче "артилеристите" допуснаха гол в 54'. Капитанът на Бърнли Джош Браунхил стреля от границата на наказателното поле, ударът му бе отклонен и попадна зад вратата на Рая за 1:1. Само 3 минути обаче бяха нужни на домакините за нов подвиг. Уилям Салиба върна преднината на лондончани за 2:1.

В 74-ата минута пък Олександър Зинченко сложи точка на спора. Украинецът бе изпуснат от отбраната на гостите и с хубав удар от воле оформи крайния резултат на "Емирейтс" - 3:1. В 83' Фабио Виейра извърши много грубо нарушение, а главният рефер Майкъл Оливър не му прости и му показа червен картон.

Арсенал се изкачва до втората позиция в класирането. Момчетата на Микел Артета са с актив от 27 точки, а след паузата за национални отбори "топчиите" ще гостуват в лондонско дерби на Брентфорд. Бърнли пък записа пето поредно поражение. Възпитаниците на Венсан Компани са предпоследни с едва 4 пункта и им предстои мач с Уест Хям.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички