Арсенал даде старт на Висшата лига с разгром в лондонско дерби


Арсенал даде старт на Висшата лига с разгром в лондонско дерби
Снимка: Guliver/GettyImages

1512 0

Едва ли имаше по-добър начин, по който Арсенал да стартира новия сезон във Висшата лига, след като възпитаниците на Микел Артета разбиха Фулъм като гост с 3:0 в лондонско дерби, в което с прекрасни дебюти се отчетоха новите попълнения Вилиан и Габриел Магаляеш. 

Бившият играч на Челси беше въвлечен и в 3-те гола на "артилеристите", като още в 8' след негов удар и спасяване на вратаря Лаказет довкара топката във вратата. В 49' отново той центрира отлично в наказателното поле, където Магаляеш с глава реализира в дебюта си за 2:0, а дежурният гол на Пиер-Емерик Обамеянг падна в 57', отново след пас на Вилиан. 

Обамеянг продължава да доказва колко класен нападател е, като това беше 55-ият му гол, откакто премина в редиците на Арсенал. Това го прави и най-резултатният играч в Англия от януари 2018 година насам. Също така има 11 гола в последните си 11 срещи. С двете си асистенции пък Вилиан вече има толкова завършващи подавания, колкото Месут Йозил през миналия сезон. 

"Котиджърс" показаха нелоши моменти в своята игра, но те отново ще са сред отборите, които ще се борят за оцеляване. Припомняме, че при последната си промоция във Висшата лига Фулъм изпадна още на следващия сезон. Арсенал пък записа най-убедителната си победа на старт на сезона във Висшата лига от 2009 година насам, когато воденият от Арсен Венгер тим смаза Евертън с 6:1 на "Гудисън Парк. Засега Арсенал е лидер в шампионата, но тепърва ще се играят останалите мачове от първия кръг на шампионата. 

Фулъм се опита да стартира силно срещата, като домакините играха с висока преса и организираха няколко опасни нападения по крилата. Устремът на "котиджърс" обаче беше укротен рано-рано, като още в 8' "артилеристите" поведоха в резултата. Обамеянг проби по лявото крило и подаде остра топка за Джака. Той стреля, ударът му бе блокиран, но топката се озова у Вилиан, който от 4 метра стреля, вратарят спаси, но отбитата топка се озова в краката на Лаказет - удар от близка дистанция и 1:0 за носителя на ФА къп. 

След попадението на гостуващата селекция нападенията на Фулъм станаха предвидими и не носеха никаква опасност за вратата на Бернд Лено. Вместо играчите на Скот Паркър да намерят път към наказателното поле на Арсенал, гостите имаха още няколко положения за гол, но те бяха пропуснати от Обамеянг и Лаказет - гол аванс на почивката за момчетата на Микел Артета. 

4 минути след подновяването на играта Арсенал достигна до първия си корнер в мача, който доведе и до попадение. Вилиан центрира отлично на границата на малкия пеналт, където Габриел Магаляеш беше оставен необезпокояван да стреля с глава и да отбележи още в дебютния си двубой - 2:0.

Последва натиск на Фулъм, с който "котиджърс" да се опитат да се върнат в мача, но тогава блесна светкавичното нападение на Арсенал. В 57' Лаказет успя да комбинира с Вилиан в центъра на терена, а бразилецът с дълъг пас намери Обамеянг отляво на нападението. Той напредна в наказателното поле, чукна топката към десния си крак и с прецизен удар се разписа за 3:0. 

Арсенал продължи да играе с настроение, но с това зачестиха и пропуските пред вратата на Мейси. Самият вратар направи няколко ключови спасявания, включително срещу Лаказет от непосредствена близост в 71'. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички