Арсенал цели да не става за посмешище пред Ливърпул в неделя


Арсенал цели да не става за посмешище пред Ливърпул в неделя
Снимка: Getty Images

2986 0

Арсенал ще опита да избегне изключително лошо постижение, когато тимът срещне Ливърпул. Двата отбора се изправят един срещу друг в неделната вечер от 18,30 часа, а срещата може да проследите на живо в сайта Sportlive.bg.

“Артилеристите“ загубиха последните си четири мача срещу „червените“ в Лигата, включително допуснаха и поражение с 0:2 на „Емирейтс“ през миналия сезон. Тимът от Северен Лондон никога не е губил пет пъти поред в шампионата от гранда на Мърсисайд, така че те ще опитат да не запишат много лош антирекорд в неделната вечер.

Арсенал има само една победа в последните си 14 мача от всички турнири срещу Ливърпул, като хората на Юрген Клоп са тотален доминатор, когато се изправят срещу столичани последните години.

В преките мачове Арсенал води, като има 94 победи в историята срещу 81 на Ливърпул, а равенствата са 62.

Лондончани влизат в срещата след чист успех с 3:0 над Будьо/Глимт в Лига Европа, като това беше четвъртият пореден успех за отбора от всички надпревари. През уикенда те спечелиха градското дерби срещу Тотнъм Хотспър с 3:1 и са лидери в таблицата с 21 точки, една повече пред Манчестър Сити. Пред Ливърпул пък предимството е 11 точки, но „червените“ имат мач по-малко срещу Челси след новината за кончината на Нейно Величество Елизабет II.

Последната победа над Ливърпул на „Емирейтс“ за Арсенал датира от юли 2020-а, когато голове на Александър Лаказет и Рийс Нелсън донесоха успеха за клуба.

Ливърпул пък влиза в мача след успех с 2:0 над Рейнджърс в Шампионска лига, но в първенството 19-кратният шампион на Англия се мъчи неимоверно много. През миналия уикенд тимът направи равенство 3:3 срещу Брайтън и имат само две победи в седем мача досега.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички