Аржентинският специалист Марсело Биелса на път да поеме национален отбор


Аржентинският специалист Марсело Биелса на път да поеме национален отбор
Снимка: Getty Images

1155 0

Месец след уволнението си Марсело Биелса е напът да се сдобие с нова работа като старши треньор. Бившият наставник на Лийдс е считан за един от най-големите тактически умове, които играта познава.

Футболната федерация на Боливия вече се е свързала с Биелса и се очаква да го вземе за селекционер на националния тим. Президентът на футбола в страната Фернандо Коща навярно не е останал никак доволен след загубата с 0:3 от Колумбия в четвъртък, с която шансовете на боливийците да се класират на Мондиал 2022 угаснаха. Настоящият селекционер на Боливия – Цезар Фариас, се очаква да бъде освободен скоро.

„Няма да отрека, че поддържаме контакт с него (Биелса). Все още не сме се срещнали официално, но работим по въпроса“, заяви Коща пред Daily Mail.

66-годишният аржентински специалист никога не е изневерявал на тактиката си, в която играчите трябва да могат да сменят бързо позициите си и съответно игровата схема. Много световноизвестни мениджъри като Пеп Гуардиола, Юрген Клоп и Жозе Моуриньо неведнъж са заявявали, че адмирират схемите на Биелса. Мениджърът върна Лийдс във Висшата лига след 16-годишно отсъствие в елита на Англия и ще бъде помнен вечно в Йоркшър.

Биелса бе уволнен, след като отборът му влезе в неблагоприятна серия от мачове, ето повече информация относно новия мениджър на Лийдс Джеси Марч.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички