Антонио Конте: Тотнъм обмисля да обжалва решението на УЕФА


Антонио Конте: Тотнъм обмисля да обжалва решението на УЕФА
Снимка: Getty Images

997 0

Антонио Конте заяви, че Тотнъм обмисля да обжалва „несправедливото“ решение на УЕФА да присъди служебна победа на Рен с 3:0 в отложения им двубой от Лигата на конференциите.

Последният мач от груповата фаза на „шпорите“ срещу французите на 9 декември бе отложен след бум на заразени в лондонския клуб. Впоследствие от Европейската футболна централа обявиха, че срещата няма да бъде пренасрочвана и отнесоха въпроса до дисциплинарното си звено, което присъди служебна загуба за Тотнъм и отпадане от надпреварата.

Конте окачестви решението като „невероятно“ и каза, че клубът може да отнесе случая до Спортния арбитражен съд. „Не е категорично, но има още една стъпка за потвърждение или не на това невероятно решение. Ние сме много, много уверени за следващата стъпка и повтарям, че заслужаваме да играем квалификацията на терена, не в съда. Не мога да приема това."

"Много, много сме разочаровани от УЕФА за това решение. Със сигурност е несправедливо. Заслужаваме да играем за класиране на терена, не по този начин. Много съм разочарован от решението на УЕФА. Не искам да разбера, но се надявам в бъдеще, в следващата стъпка, нещо да може да се промени, защото заслужаваме да играем за класиране на терена, не по този начин. Не е по наша вина“, каза италианецът.

Вечерта преди срещата с Рен по-рано този месец, Конте разкри, че осем играчи от първия тим и петима от щаба са тествали положително за коронавирус, което доведе до затварянето на тренировъчната база на първия тим.

Повече за решението на УЕФА да изхвърли Тотнъм от Лигата на конференциите четете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Висша лига

"Отвличания, грабежи и корупция: Откъде са парите на Роман Абрамович - разследване"

Руският олигарх Роман Абрамович продължава да бъде едно от най-обсъжданите имена във Великобритания. Собственикът...

Реклама
Най-четени новини

виж всички