Реал Мадрид изрази позицията си за Суперлигата


Реал Мадрид изрази позицията си за Суперлигата
Снимка: Getty Images/Gulliver

1041 0

От Реал Мадрид излязоха с официална позиция за тяхното желание да се присъединят към европейската Суперлига. Както е известно, „кралския клуб” е един от основателите на идеята богатите клубове от Стария континент да се обединят в идея да направят нова лига, която да генерира още по-голям интерес. Следователно и приходи.

Прилагаме становището на „лос меренгес” тук:

„Пандемията от коронавирусната инфекция показа, че са необходими стратегическа визия и търговски подход, който да увеличи стойността и подкрепата в полза на футболната пирамидална структура като цяло. През последните месеци се проведоха интензивни консултации с управляващите органи относно бъдещия формат на европейските състезания”.

„Клубовете-основатели смятат, че тези решения, предложени от регулаторните органи, не решават основните въпроси, които са важни, както и необходимостта да се предлагат по-качествени мачове. Не на последно място – да се получават допълнителни финансови ресурси за целия свят на футбола”, смятат в Реал Мадрид. А кой с кого може да си помогне в ситуацията със Суперлигата, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


След арестите и времето в затвора: Антъни Джошуа откровено за пътя до световния връх в бокса

Антъни Джошуа преобръща живота си, за да стане двукратен световен шампион в тежка категория след няколко срещи...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама