УЕФА прегърна и приветства първия клуб, отказал се от Суперлигата


УЕФА прегърна и приветства първия клуб, отказал се от Суперлигата
Снимка: Guliver/GettyImages

824 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин приветства първия клуб, който се отказа от новосформираната Суперлига в лицето на Манчестър Сити обратно под егидата на УЕФА. Както е известно, след турболентен ден в света на футбола, "гражданите" се оказаха първият клуб от големите 12, който прекратява взаимоотношенията си със Суперлигата и ще се присъедини отново към УЕФА. 

За лидера в английската Висша лига няма да има никакви наказания, а самият Чеферин обяви, че Сити има важно място в развитието на футбола под егидата на УЕФА. 

"Доволен съм да приветствам Сити обратно в европейското футболно семейство. Те показаха невероятна интелигентност и се вслушаха в много гласове - най-вече на техните фенове, осъзнавайки жизненоважните ползи от настоящата футболна екосистема. 

Както казах по време на Конгреса на УЕФА, изисква кураж да признаеш грешката си, но не съм имал съмнение, че Сити има възможността и благоразумието да го направи. 

Сити е истински актив за играта и съм доволен, че ще работим с клуба за по-доброто бъдеще на европейската игра", написа в изявлението си президентът на УЕФА. 

Последната информация относно Суперлигата четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички