Английският футбол предпочете парите пред европейските успехи


Английският футбол предпочете парите пред европейските успехи
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1233 0

Реформите в английския футбол, които бяха подготвяни в последната годиня, няма да бъдат осъществени, след като разговорите между Лигата, клубовете и Футболната асоциация на страната дори "не започнаха", информират медиите на Острова.

Клубовете и Лигата настояваха за създаване на 5 професионални дивизии с по 20 отбора, изместване на мачовете за ФА къп през седмицата, както и да се направи кратка коледна пауза - такава, каквато има във всяко едно от първенствата в Европа.

До консенсус обаче не се стигна и няма да има промени. Така Англия остава без Коледна пауза, а мачовете особено на големите отбори ще останат над 50 и дори 60 за сезона.

"Ако през уикенда няма място за мачове от първенството, то тогава как можем да отговорим на финансовите изисквания? Позицията на ФА сложи край на разговорите преди реално те да започнат и преди да имаме възможност да обясним какво ще ни донесе новият модел за вътрешния футбол", смята представителят на футболната лига Шон Харви, който настояваше за разреждане на цикъла от мачове.

Освен това, Харви и другите представители на лигата смятаха, че мачовете за първенството ще бъдат ценени повече, ако се играят само през уикенда. Позицията на асоциацията е очаквана, след като наскоро асоциацията продаде телевизионните права за турнира за купата на ФА за около 820 милиона британски лири.

И това е за следващите шест сезона. Така беше сложен край на плановете на футболната лига, която предлагаше всеки клуб извън Висшата лига да играе 38 мача, а не 46. Реагирайки на новината за провалените преговори, президентът на четвъртодивизионния Екзитър - Джулиън Таг, заяви за ВВС: "Много фенове не харесаха идеята за промяна и смятам, че нашите собствени привърженици са на това мнение. Мисля, че те изпитват облекчение".

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички