Манчестър Юнайтед има едно много важно предимство преди дербито с Арсенал


Манчестър Юнайтед има едно много важно предимство преди дербито с Арсенал
Снимка: Guliver/Getty Images

1611 0

Изключително любопитен фактор може да наклони везните в полза на Манчестър Юнайтед по време на дербито срещу Арсенал от Висшата лига в съботния следобед. Става въпрос за километрите, които са пропътували играчите на двата отбора по време на паузата за мачове на националните отбори.

Оказва се, че футболистите на Арсен Венгер за изминали 18 хиляди мили повече в сравнение с колегите си при "червените дяволи". "Артилеристите" са изминали над 48 хиляди мили, докато играчите на Жозе Моуриньо - малко над 30 хиляди.

Със сигурност сред най-изморените ще е Алексис Санчес, който заради мачовете на Чили е пропътувал над 14 хиляди мили в рамките на по-малко от 10 дни. Освен това той игра в последния мач на своята родина с контузия в глезена, което със сигурност не се е харесало на ръководството на лондонския тим.

Алекс Иуоби, който също може да е титуляр срещу Манчестър Юнайтед, е изминал над 6 хиляди километра, а нито един от основните играчи на Моуриньо не е минал повече от 3 хиляди мили. Единствено Михтарян (4694) и Серхио Ромеро (14 338) са пътували много, но и двамата се очаква да бъдат резерви.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички