Лондонска медия сравни Бербо с Кантона: Приносът му в Тотнъм е незабравим


Лондонска медия сравни Бербо с Кантона: Приносът му в Тотнъм е незабравим
Снимка: Getty Images/Guliver

1117 0

Много положителен коментар за Димитър Бербатов и ролята му в английския футбол пусна базираното в Лондон издание ""HITC" (Here Is The City). Авторът Хари Кетъл сравни бившата звезда на Тотнъм и Манчестър Юнайтед с легендата на "червените дяволи" Ерик Кантона.

"Димитър Бербатов завинаги ще остане в историята като един от най-подценяваните нападатели в историята на Висшата лига, особено за Тотнъм. Но българинът красеше английския футбол с присъствието си. Въпреки че игра и в Манчестър Юнайтед и във Фулъм, той направи име в Тотнъм", пише авторът на материала.

"Уменията, класата и уравновесеността на Бербатов на терена беше нещо, което Висшата лига не бе виждала от години - може би след Ерик Кантона. Всичко, което той правеше, изглеждаше лесно и по време на престоя си на "Уайт Харт Лейн" той си изгради репутация на човек, който може да изпъкне с праче магия във всеки един момент", пише Кетъл.

"Българинът наистина успя да спечели сърцата на верните фенове на Тотнъм. Той помогна на тима по пътя към триумфа в турнира за Купата на Лигата, дори вкара във финала. Неговата награда "Играч на годината" е живо доказателство за това. Някои фенове ще кажат, че той е трябвало да остане в Тотнъм, вместо да ходи в Манчестър Юнайтед, но той заслужаваше да направи тази крачка нагоре и това, което направи за отбора от Северен Лондон, никога няма да бъде забравено", се казва още в материала на лондонското издание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички