Англичани млатиха англичани в сърцето на София часове преди мача


Англичани млатиха англичани в сърцето на София часове преди мача
Снимка: Guliver/GettyImages

3996 0

След като седмици наред от Острова не спряха да валят закани, свързани с поведението на българските фенове, поданиците на Кралицата показаха "най-доброто" от себе си в навечерието на мача България - Англия. В понеделник следобед на най-оживената улица в София - пешаходната зона на булевард "Витоша", английски привърженици си спретнаха меле, което бе предотвратено от родната полиция преди да се стигне до тежки инциденти. 

Около 17:20 часа в зоната около фонтата на улицата назря сериозно напрежение сред гостуващите запалянковци, което ескалира в хвърляне на бирени бутилки, столове и дори маси, разказват хора, станали свидетели на вътрешните скандали на английските фенове. По-сериозни сблъсъци не е имало, но български фенове не са били замесени в ситуацията. 

Малко по-рано през деня обаче англичаните реагирали остро на българи, които се появили около тяхна агитка с българския трикольор. И в този случай обаче българската полиция е действала своевременно и е предотвратила сериозен сблъсък на двата лагера. 

Последните 24 часа обаче са изпълнени с инциденти, след като "The Times" разкри, че английски фен е със счупена ръка, след като е бил нападнат от местни (твърдението е на английската футболна асоциация). Също така в понеделник беше разкрита и трагична вест - английски фен е починал в столицата (подробности по темата в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички