Анчелоти е развълнуван преди първото си дерби на Мърсисайд


Анчелоти е развълнуван преди първото си дерби на Мърсисайд
Снимка: Getty Images/Guliver

1531 0

Мениджърът на Ливърпул Карло Анчелоти сподели очакванията си за предстоящия мач между Ливърпул и Евертън от 3-тия кръг в турнира за ФА Къп. Двата отбора се изправят в сблъсък от най-стария футболен турнир в света в неделния ден.

Италианският мениджър вече се изправи два пъти срещу Юрген Клоп през този сезон, но това се случи, докато Анчелоти все още беше наставник на Наполи. Той не допусна нито едно поражение в двете срещи през сезона, но сега 60-годишният специалист ще участва в първото си дерби на Мърсисайд. "Всички в Евертън знаят за моята статистика срещу Ливърпул и са щастливи от това. Знам, че съперничеството е изключително голямо, но имам добри отношения с Юрген Клоп. Винаги е вълнуващо да играеш срещу тях. Разбира се, че съм ги побеждавал, но и те няма да искат да загубят. Знам, че всички в Евертън много желаят победа точно над Ливърпул. Това не е мисия невъзможна. Във футбола няма нищо невъзможно" каза Анчелоти.

Карло Анчелоти се е изправял срещу Ливърпул 12 пъти в своята кариера с отборите на Милан, Челси, Реал Мадрид и Наполи, като има 7 успеха, 1 равен и 4 загуби срещу „мърсисайдци“. А ето какво каза Анчелоти за друг от своите колеги във Висшата лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички