Анчелоти призова за търпение към един от талантите в Евертън: И на Платини му трябваха 6 месеца за адаптация


Анчелоти призова за търпение към един от талантите в Евертън: И на Платини му трябваха 6 месеца за адаптация
Снимка: Getty Images/Gulliver

1134 0

Новият мениджър на Евертън Карло Анчелоти заяви, че нападателят на „карамелите“ Мойс Кийн се нуждае от време за адаптация и подкрепи италианския тийнейджър в това да превъзмогне проблемите си и да се утвърди в отбора, давайки за пример Мишел Платини в Ювентус през 80-те.

19-годишният Кийн пристигна в Евертън от италианския шампион Ювентус през август в сделка за пет години за сумата от около 27.5 млн. евро, но все още няма гол в 13 мача от Висшата лига. Той изпитваше затруднения под ръководството на предишния наставник Марко Силва, докато Дънкан Фъргюсън, който бе временно начело на мърсисайдци, преди идването на Анчелоти, го вкара в игра като резерва през втората част срещу Манчестър Юнайтед, но го замени малко преди края на редовното време.

„Когато аз бях играч помня, че Платини пристигна в Ювентус от Сент Етиен на 27 години. Отне му шест месеца, за да се приспособи към новия си тим – а това беше Платини. Аз имах същия проблем с Ървинг Лозано, когато той дойде в Наполи и той бе с 2-3 години по-голям от Кийн… Винаги трябва да сме търпеливи с младите играчи. Кийн е футболист, когото опитахме да вземем в Наполи, но той избра Евертън. Той има фантастични качества и съм сигурен, че ще бъде топ талант, но е само на 19 години и всичко е ново за него тук“, сподели италианският специалист. Първият официален мач на Анчелоти начело на Евертън ще бъде срещу Бърнли на „Гудисън Парк“ в четвъртък от 17:00 часа българско време.

А каква убийствена цел постави Анчелоти пред Евертън - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички