Абсурдно: "Уембли" освирка Джо Гомес, Стърлинг и Саутгейт го защитиха


Абсурдно: "Уембли" освирка Джо Гомес, Стърлинг и Саутгейт го защитиха
Снимка: Getty Images/Guliver

5992 0

Защитникът на Ливърпул и английския национален отбор Джо Гомес изненадващо бе освиркан от английските привърженици по време на разгромния успех на "трите лъва" със 7:0 над Черна гора на "Уембли". Освиркванията са по повод скандала, който се разрази между Гомес и голямата звезда на Англия Рахим Стърлинг.

Припомняме, че двамата футболисти първо се спречкаха по време на голямото дерби между Ливърпул и Манчестър Сити, а впоследствие и на тренировка на английския отбор, на която Стърлинг нанесе рана под окото на защитника.

За действията си Стърлинг бе изваден от състава на Англия за мача с Черна гора, но се очаква да се завърне в игра срещу Косово. Това обаче очевидно не се е харесало на английските фенове, които мощно освиркаха Гомес, когато той се появи като резерва в 70-ата минута на мача.

Действията на английските фенове са необясними, защото действително Гомес нямаше вина за отстраняването на Стърлинг от тима, а напротив - именно той беше потърпевш от създалата се ситуация. Веднага след мача и Рахим Стърлинг, и Гарет Саутгейт защитиха Гомес, като подчертаха, че не одобряват поведението на английските фенове.

"До всички английски фенове: искаше ми се да приключа с тази тема, но днес отново ми се налага да говоря. Беше ужасно да видя, че моят съотборник (Джо Гомес) бива освиркван за нещо, което е изцяло моя вина. Джо не е направил нищо грешно", заяви Стърлинг.

След мача селекционерът на Англия Гарет Саутгейт заяви: "Не разбирам подобни действия, защото нито един английски футболист не бива да бъде освиркван. Ние сме отбор и Джо не е направил нищо лошо. Мисля, че изясних ситуацията в началото на седмицата. Джо и Рахим са много близки, както и целият колектив, така че е необяснимо подобно отношение към даден футболист."

А с какви думи Стърлинг е "запалил" скандала с Джо Гомес - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички