Още четири отбора си гарантираха участие на Евро 2020


Още четири отбора си гарантираха участие на Евро 2020
Снимка: Getty Images/Gulliver

1691 0

Вчерашният ден (14.11) определи още четири отбора, осигурили си участие във финалната фаза на Евро 2020. Място на Европейското първенство си гарантираха Турция, Франция, Англия и Чехия.

Те се присъединяват към вече класиралите се Русия, Белгия, Италия, Полша, Испания и Украйна. Така вече са определени 10 отбора от общо 24 за предстоящия шампионат, а тази вечер още няколко тима могат да си осигурят участие. Става въпрос за отборите на Швейцария, Дания, Финландия, както и двубоят между Румъния и Швеция, който е директен спор за второто място в групата.

Финалната част на Евро 2020 ще се проведе на 12 стадиона в различни европейски градове. Участие в турнира ще вземат 24 отбора, които ще бъдат разделени в 6 групи по 4. Жребият за груповия етап ще се тегли на 30 ноември в Букурещ. Финалният мач на турнира ще се играе на 12 юли на стадион "Уембли" в Лондон.

Междувременно новият селекционер на българския национален отбор - Георги Дерменджиев, дебютира с поражение от Парагвай (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички