Скандал в националния на Англия! Извадиха Стърлинг от тима след конфликт с играч на Ливърпул


Скандал в националния на Англия! Извадиха Стърлинг от тима след конфликт с играч на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

4768 0

Звездата на английския национален отбор Рахим Стърлинг няма да играе срещу Черна гора в четвъртък поради конфликт със защитника на Ливърпул Джо Гомез. Звездата на Манчестър Сити е сграбчил за врата Гомез по време на тренировка на отбора на Англия, като това се счита за причина за изваждането на нападателя от състава.

Двамата футболисти пренесоха своя конфликт от голямото дерби през уикенда и в националния отбор на Англия. Гомез и Стърлинг се спречкаха на "Анфийлд" при победата на мърсисайдци във Висшата лига, а техните отношения очевидно са останали неизгладени след последния съдийски сигнал.

Двамата играчи са сред избраниците на Гарет Саутгейт за предстоящите мачове на "трите лъва" срещу Черна гора и Косово, но от ФА информираха, че Стърлинг е изваден от състава заради "смущение" по време на вчерашната тренировка. Там Стърлинг и Гомез едва не са се сбили, като единствено бързата намеса на техните съотборници е предотвратила по-сериозен конфликт, пише Daily Mail.

"Взехме решение да не включваме Стърлинг в мача срещу Черна гора в четвъртък. Една от силните ни страни е, че успяваме да разграничим съперничествата на клубно ниво от националния отбор. За съжаление емоциите от мача (Ливърпул - Манчестър Сити) все още не са отшумели. Смятам, че взехме правилното решение, което бе одобрено и от състава", заяви Саутгейт.

Впоследствие Рахим Стърлинг поднесе своите извинения, а те са били приети както от Гомез, така и от отбора на Англия. В съобщение, публикувано в социалната мрежа Instagram, Стърлинг заявява, че в спорт като футбола е нормално да има изблик на емоции, но те преминават за 5-10 секунди и си остават на терена.

А какво се случва с Мохамед Салах и "мистериозната" му контузия - четете в този материал на SportLive.bg

View this post on Instagram

🦁🦁🦁

A post shared by Raheem Sterling x 😇 (@sterling7) on

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички