"Абсолютна мечта за футболист" - посочиха Бербатов за най-добрия български играч в Англия


"Абсолютна мечта за футболист" - посочиха Бербатов за най-добрия български играч в Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

3982 0

Висшата лига беше "украсена" от някои добри източноевропейски футболисти, за което ще потвърдят и фенове на Арсенал, Челси, Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Доминик Собошлай е най-новият футболист от региона, пристигнал в Англия, след като унгарският национал смени РБ Лайпциг с Ливърпул в трансфер на стойност 60 милиона паунда.

Тъй като феновете на Ливърпул са много развълнувани от това, че Собошлай се излага на "Анфийлд", от "Planetfootball" посочиха най-добрия играч от Висшата лига от всяка страна от Източна Европа.

Бербатов - безспорният номер 1

Естествено и България намира място в класацията, като едва ли има изненада, че Димитър Бербатов е посочен за най-добрия играч. Ето и какво пише изданието за нашата страна: "България "се счупи" след Франция '98 и изпадна изцяло от футболното съзнание през последните години. Това означава, че преглеждането назад във времето за играчите във Висшата лига е подходящо пътуване в паметта.

От двамата Петрови - Мартин и Стилиян, до здравата защита на Радостин Кишишев и култовия герой от Портсмут - Светослав Тодоров, България е допринесла с някои силни играчи. Но най-добрият българин от ерата на Висшата лига лесно може да се посочи, че е Димитър Бербатов. Каква абсолютна мечта за футболист".

От Сърбия Неманя Видич е посочен за номер 1, играли в английския елит. От румънците избраникът е Дан Петреску, който е посочен от "златното" поколение на 90-те. Наскоро пък играч от Висшата лига посочи именно Бербатов за човека, от когото черпи вдъхновение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички