Юнайтед измъкна точка след много нерви в дербито на Манчестър


Юнайтед измъкна точка след много нерви в дербито на Манчестър
Снимка: Getty Images/Gulliver

2864 0

Манчестър Юнайтед си тръгна с точка от изключтелно важното гостуване на Манчестър Сити, като срещата завърши 0:0. Двата тима продължават да се борят за Топ 4, като "гражданите" са на 4-та позиция с 65 точки, а Юнайтед са пети с 64.

Двубоят бе по-открит и динамичен през първата част, като "червените дяволи" имаха по-добрите положения, въпреки че домакините владееха повече и оказваха преса. След почивката обаче Юнайтед се прибра изцяло и не даде шанс на съперника да излезе напред в резултата.

Шест минути преди края на редовното време Маруан Фелаини получи червен картон, след като удари Серхио Агуеро с глава. В добавеното време влезлият като резерва Габриел Жезус прати топката в мрежата, но голът бе правилно отменен заради засада.

Двубоят започна много нервно, като и двата тима показваха желание за ранен гол. В 9' Агуеро пропиля чиста възможност. Той изстреля топката от упор, но тя разтресе дясната греда - първият опасен удар в срещата.

Атаките и на двата тима завършваха с грешки при последното подаване. В 24' "гражданите" допуснаха грешка в защита. След центриране Клаудио Браво изби много неубедително топката и тя попадна на крака на Мхитарян, но неговият удар бе слаб и право във вратаря.

Постепенно Сити започна да атакува повече, но така и не успяваше да пробие защитата на Юнайтед. В 32' Агуеро отне топката и стреля от 22 метра, но Де Хеа отрази опита му, насочен към горния десен ъгъл.

В края на полувремето отборът на Жозе Моуриньо можеше да поведе в резултата, въпреки пресата на домакините. Ерера си освободи пространство пред вратата и засече топката от свободен удар, но неточното му отиграване мина на сантиметри встрани от дясната греда.

И втората част продължи с превъзходството на домакините. В 48' Стърлинг се измъкна с лекота от защитата и изстреля топката от средно разстояние, но Де Хеа реагира. Малко след него и удар на Агуеро бе отразен от стража.

В 58' Кевин Де Бройне отправи опасен удар от далечно разстояние, но топката бе отклонена и мина встрани от вратата. Юнайтед така и не успяваше да създаде опасно положение, дори напротив все повече се прибираше в наказателното поле.

Последните 10-ина минути от редовното време бяха белязани от няколко неприятни събития. Първо вратарят на "гражданите" Кладио Браво се контузи и бе заменен от резервния Уили Кабайеро. В 84' Фелайни получи червен картон. Белгиецът първо събори Агуеро отзад за жълт картон, а веднага след това го удари с глава, което му донесе изгонването.

В 90' "гражданите" стигнаха все пак до попадение, но бе отменено заарди засада. Жесус засече центриране с глава, но бе зад отбраната на "червените дяволи".

Преди срещата

Юнайтед има изключително много кадрови проблеми в днешната среща и ще бъде без контузените Смолинг, Джоунс, Мата, Рохо, Ибрахимович и Погба. Освен това Валенсия и Ерера са под въпрос.

Домакините от своя страна ще бъдат без Силва и Гюндоган, докато Агуеро е под въпрос до последно, но все пак бразилската перла Габриел Жесус е на линия и попадна в групата.

"Червените дяволи" са в серия от 23 мача без загуба във Висшата лига и може да изравни рекорда си от 24 мача, поставен в периода 2010-2011 г. Сити пък само една загуба в 15-те си домакински мача през сезона

Стартови състави

Манчестър Сити: Браво, Сабалета, Компани, Отаменди, Коларов, фернандиньо, Туре, Стърлинг, Де Бройне, Сане, Агуеро

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Бейли, Блинд, Дармиан, Ерера, Карик, Фелайни, Мхитарян, Рашфорд, Марсиал

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички