Ван Дайк: Искам да помогна на Ливърпул да постигне нещо специално


Ван Дайк: Искам да помогна на Ливърпул да постигне нещо специално
Снимка: Gulliver/GettyImages

947 0

Новото попълнение на Ливърпул Върджил ван Дайк не скри вълнението си от трансфера си на „Анфийлд“. След продължилата няколко месеца сага около бъдещето на 26-годишния футболист, вчера Ливърпул и Саутхямптън стигнаха до споразумение, като според The Telegraph мърсисайдци ще платят на „светците“ рекордните за бранител 75 млн. паунда.

Досега най-скъпият защитник бе Бенжамен Менди, който през изминалото лято премина в Манчестър Сити от Монако за 52 млн. паунда.

„Чувствам се щастлив и горд, че ще бъде футболист на Ливърпул. Това е страхотен ден за мен и моето семейство, тъй като ще стана част от един от най-големите клубове в света. Нямам търпение да облека прословутата червена фланелка пред трибуната „Коп“ и във всеки мач да давам всичко от себе си, за да помогна на този велик клуб да постигне нещо специално в следващите години“, написа Ван Дайк в социалните мрежи. Холандецът ще стане играч на Ливърпул официално на 1 януари, когато отваря и зимния трансферен прозорец.

Централният бранител не пропусна да благодари и на бившия си клуб за предоставената му възможност да играе в Премиършип.

„Искам да използвам възможността да благодаря на Лес Рийд (б.р. - шефът на Саутхямптън), ръководството, мениджъра, футболистите, феновете и всички останали в Саутхамптън. Винаги ще съм задължен на клуба за предоставената възможност да играя във Висшата лига и независимо от трудностите през последните месеци аз изцяло се насладих на времето ми при “светците”, където намерих приятели за цял живот“, допълни още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички