В Манчестър Юнайтед изхарчили 1 милиард от последната си шампионска титла


В Манчестър Юнайтед изхарчили 1 милиард от последната си шампионска титла
Снимка: Guliver/GettyImages

13698 0

Отборът на Манчестър Юнайтед в последните години харчи огромни пари за нови играчи. Очаква се в най-скоро време това да се случи отново, като в клуба ще пристигне Хари Магуайър от Лестър срещу 80-85 милиона паунда.

За последно тимът от "Олд Трафорд" стана шампион във Висшата лига през 2013 година, а от тогава ръководството е похарчило почти един милиард паунда за нови играчи. Ако трябва да бъдем точни, сумата е 968 милиона паунда и то при трансфер на Магуайър. Има шанс дори клунът да премине границата от един милиард, ако до четвъртък, когато затваря трансферния прозорец в Англия, бъде закупен Бруно Фернандес от Спортинг Лисабон.

От 2013 година огромна сума пари бе изхарчена за настоящите играчи в лицето на Пол Погба и Ромелу Лукаку, а Магуайър ще се настани на втората позиция. В класацията е още и Анхел Ди Мария, който имаше кошмарен престой на "Олд Трафорд", въпреки че бе закупен срещу 59 милиона паунда.

В Топ 10 за най-скъпите трансфери в историята на Юнайтед пък има само една остана сделка от ерата на великия сър Алекс Фъргюсън и това е Димитър Бербатов. Той бе закупен за 30,75 милиона паунда от Тотнъм през 2008 година.

Българската легенда пък коментира възможността в Юнайтед да заиграе Пауло Дибала. Какво смята Бербо за тази сделка може да видите тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички