Уулвърхямптън спря устрема на Тотнъм след обрат на "Уембли"


Уулвърхямптън спря устрема на Тотнъм след обрат на "Уембли"
Снимка: Getty Images/Gulliver

2629 0

Тотнъм, който само преди няколко дни се изкачи на втората позиция във Висшата лига, успя бързо да смали преднината си. "Шпорите" загубиха на "Уембли" от отбора на Уулвърхямптън с 1:3, въпреки че до 72' водеха с 1:0.

През първата част нямаше съмнение, че по-добрият тим бе Тотнъм. В 22' голмайсторът на тима Хари Кейн успя да открие резултата. Мин Сон подаде към английския национал, който се освободи и от около 25 метра се разписа за 1:0. През второто полувреме обаче нещата на терена се промениха. Отборът на Маурисио Почетино постепенно отстъпи инициативата и не търсеше достатъчно второ попадение, което да намали интригата.

Така се стигна до 72', когато Жоао Моутиньо изпрати фантастично центриране в наказателното поле от ъгловия удар, а Вили Боли скочи най-високо и нанесе удар с глава във вътрешната страна на лявата греда. Той бе оставен напълно непокрит в наказателното поле и се придвижи без никакъв проблем. В 83' се стигна и до пълен обрат. Раул Хименес се освободи, преди да поеме брилянтен пас и да нанесе прецизен удар, преодолявайки Лорис. Минута след това "вълците" съвсем шокираха домакините с трети гол. Дохърти подаде към към Хелдер Коща, който от вътрешността на пеналтерията хладнокръвно заби топката във вътрешната страна на лявата греда. Така, Тотнъм остава втори с 45 точки, но с мач повече пред третия Манчестър Сити. Уулвс пък са на 7 място с 29 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички